Muzkido

Creatieve muzieklessen en vakantiekampen voor kinderen en volwassenen

De eerste ontmoeting met prinses Lentebloem

op februari 24, 2013

Prinses Lentebloem woont op een torenkamer in een kasteel. Ze houdt heel erg van muziek, maar ook van bloemen, muziek en lieve kindjes! Door het raam glijdt ze naar beneden, recht de tuin in. Maar naar boven was niet zo eenvoudig. De kinderen konden helpen met het liedje ‘deze vuist op deze vuist’, dan kan de prinses wel naar boven!

Afbeelding

Haar vader, de koning houdt helemaal niet van muziek. De hond van de koning mocht niet wakker worden, dus oefenden de kindjes in de torenkamer van de prinses om zo stil mogelijk met de instrumentjes te spelen. Lentebloem speelde ook zelf even de geluidsmeter. Hoe hoger in de lucht, des te luider mochten ze musiceren.

 

In de tuin van het kasteel kan je ongelooflijk veel vlinders vinden. Op de muziek (Trepak uit Notenkraker) van Tsjaikovsky vingen de kinderen met een doos de kleurrijke vlinders en dansen we vrolijk in het rond.

Afbeelding

Terwijl we op de torenkamer van Lentebloem waren, heeft de prins ons gehoord. Hij moest er van door, dus heeft hij een briefje en een instrument achtergelaten. Het was een klokkenspel. Een hemelse klank en heel leuk om op te spelen. Ook de groter versie, de basmetalofoon, kon op de nodige belangstelling rekenen.

Afbeelding    Afbeelding

Het was een geslaagd uurtje, dus volgende week meer creatiefs 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: