Muzkido

Creatieve muzieklessen en vakantiekampen voor kinderen en volwassenen

Over Sophie Pelgrims

P1160156

Ik ben een spontane en gedreven muzikante met een grote liefde voor muziek. Dagelijks zet ik mijn passie in om een uiteenlopend publiek te bekoren, van klassieke orkestprojecten tot zotte muziekinitiaties, kamermuziek op evenementen tot private dwarsfluitlessen.

Een 2de grote liefde zijn kinderen! De spontaniteit en de ongelofelijke energie die er vanuit gaan maken het mijn geliefd publiek om mee te werken. Als tiener zorgde ik graag voor de kindjes uit de buurt en op school. Nadien nam ik ook een leidingspost op mij in de Chiro van Affligem.

Hoe het begon…

Als kind was ik reeds gebeten door muziek. Na de lessen dwarsfluit, piano, samenspel en ballet aan de muziekacademies van Affligem en Asse, ging ik me  meer toeleggen op muziek aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. Daar studeerde ik bij Berten D’Hollander voor fluit en bij Els Swinnen voor piano. Na het behalen van mijn bachelordiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Frank Hendrickx, trok ik in 2007 naar de Musikhochschule in Dresden om er te studeren bij Gunther Pohl. Naast het klassieke repertoire ben ik me toen ook meer op Latinmuziek gaan toeleggen. Dat komt ervan als je Argentijnse vrienden maakt. Mijn improvisatieskills heb ik bijgeschaafd bij Gunther Baby Sommer, aan het conservatorium van Dresden. Na 2 jaar behaalde ik mijn masterdiploma met grote onderscheiding. Vervolgens studeerde ik nog 2 jaar in avondonderwijs voor een pedagogisch diploma.

Serious business

Om ook  de zakelijk kant van het muziek te doorgronden en te weten te komen hoe ik kon mee draaien in de culturele sector trok ik naar de Universiteit Antwerpen. In 2010 behaalde ik er mijn Master in Cultuurmanagement.

In september 2012 richtte ik Muzkido op. “Creatieve workshop voor kinderen tussen 2,5 en 12 jaar”. In opdracht van o.a. Jeugd & Muziek en verschillende organisaties en scholen breng ik kinderen tijdens of na de schoolschuren op een leuke manier in contact met muziek en ontdek ik hun creatieve talenten. In Aalst startte ik tevens de reeks in samenwerking met kinderdagverblijf Mezennestje voor kleuters van 2,5 tot 5 jaar.

Tegenwoordig ben ik als fluitlerares, lerares muziekinitiatie en creatieve notenleer, verbonden aan de muziekschool Bizart te Middelkerke.

Daarnaast werk ik reeds enkele jaren als leerkracht en coach muzische vorming in verschillende basis- en kleuterscholen Het project vanuit de academie van Hamme bestaat erin leerkrachten op te leiden en te coachen bij het geven van muzische lessen. Op die manier krijgen leerkrachten meer voeling met de creatieve vakken en voelen ze zich comfortabeler en geïnspireerder dan voordien. Deze coaching omvat muzieklessen, maar ook elementen drama, beweging en beeld.

Ik behaalde ook 2 levels in de Suzuki-methode. Een pedagogie die gericht is op het lesgeven van jonge kinderen, vanaf 5 jaar en het gehoor, net als de betrokkenheid van de ouders en het samenspel als belangrijke elementen heeft. Deze methode pas ik ook toe bij privé-leerlingen in mijn atelier te Merelbeke.

Neem ook een kijkje op www.sophiepelgrims.com 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: