Muzkido

Creatieve muzieklessen en vakantiekampen voor kinderen

De muziekplaneet in Oostkamp

op maart 16, 2016

P1130607Met de raket vlogen de kleuters mee naar de muziekplaneet om er allerlei instrumenten te ontdekken, maar ook de muziekmannetjes te vinden! We vlogen door de sterrenhemel en zongen twinkel-twinkel kleine ster op allerlei verschillende manieren.

Uiteraard hebben we de juiste outfit nodig om een echte astronaut te zijn. Met een ritmisch spelletje ging dat prima. 1 dirigent stelt de bijvoorbeeld de vraag: “Waar is mijn ruimtepak?”  en de muzikanten antwoorden “HIER, HIER”, terwijl ze 2 maal op de instrumenten spelen.

 

De muziekmannetjes hadden zich goed verstopt. Geluk hebben we in Oostkamp kleine speurneuzen en werden ze allemaal gevonden!

Eens ze gevonden waren, gingen we ermee aan de slag. We lieten de mannetjes (alias schuddoosjes) op allerlei manieren dansen. Op onze benen, armen, voeten, kin en zelfs op ons hoofd.

Tenslotte gingen we langs op de trommelplaneet, de schudplaneet, de klokkenspel-planeet. Met lintjes hebben we de planeten zelf geconstrueerd om er nadien op te wonen en allerlei muzikale spelletjes te doen.

 

Wil je Muzkido blijven volgen? Like dan de Facebookpagina hier! 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: