Muzkido

Creatieve muzieklessen en vakantiekampen voor kinderen

De lachende laarsjes en de dansschoenen!

op oktober 7, 2013

Afbeelding

Vorige week gingen de lachende laarsjes op wandel met papa (laars), deze week gingen ze naar het feest met de dansschoentjes! De rode meisjes-schoen ging op stap, alleen en uiteraard wou de jongens-schoen graag weten waarheen? Ze ging naar een feest om veel te dansen! De jongen-schoen vroeg of hij meemocht om met de meisjes-schoen te dansen, en de kinderen vonden dat ok. We zongen er samen een liedje over. Bekijk het hier. 

De kindjes kregen ook allemaal een meisjes-en jongensschoen op een stokje. Deze schoenen konden dan meedansen tijdens het liedje. We maakten een variatie op het liedje door te zingen van het gele schoentje en het paarse schoentje,… De kindjes met die kleur op hun stokje, mocht zich achter de tafel verstoppen en hun schoentjes laten dansen.

De kleurrijke klankstaven werden bovengehaald. Voor de 1ste groep, een fijne ontdekking, voor de 2de groep een fijne her-ontdekking 🙂 De toverlintjes bepaalde wie er mocht spelen. Soms waren dat zelfs meerdere klanken tegelijk. Bij de 2de groep lukte het al om ons liedje van ‘zeg rood schoentje’ te spelen. Bekijk hier het filmpje.

Uiteraard is een feest pas compleet met slingers. De 1ste groep zorgde dus voor een zelfgemaakte slinger van vlaggetjes met abstracte streepjes en bolletjes erop. Tenslotte werd er gedanst op de muziek van de dwarsfluit. Wanneer die moe was en stopte met spelen, moesten de kleine dansers zo snel mogelijk gaan zitten. Dat was leuk!

vlaggetjes knippen en versieren de slinger is afgewerkt!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: