Muzkido

Creatieve muzieklessen en vakantiekampen voor kinderen

Samen op wandel mijn papa en ik

op september 28, 2013

Afbeelding

Vandaag verscheen de papa van de lachende laarsjes ten tonele. Met zijn grote stappen, kwam er nieuwe ritme in de workshop. De grote stap van papa werd immers gevolgd door 2 kleine tripjes van de laarsjes. Stap – trip -trip, stap – trip- trip, zoals een walsje in de maat van 3.

De kindjes hadden ook een schoen van mama of papa mee, die bij aankomst ook oogjes kregen uiteraard. De kindjes mochten meedoen in het ritme. Stap met de papa’s schoen en trip, trip met de eigen schoen. Het leverde een leuk getrommel op!
Er kwam ook een nieuw instrument bij, het klokkenspel. De trippelende laarsjes kozen dat als hun lievelingsinstrument. De trommel-slagen pasten eerder bij de stappen van papa. We zongen ook het liedjes van ‘samen op wandel mijn papa en ik’.

met de schoenen in de kring  rondstappen met kleine en groet schoenmet mama papa schoen
We maakten ook een Stap -trip-trip kunstwerk. Met geschilderde laarsjes maakten we op een groot blad een bonte-voetstappen werk. Ook papa’s voetstappen staan erop.

voetstappen kunstwerk  voetstappen kunstwerk 2

Er werd ook met iemands voeten gespeeld, niet letterlijk deze keer. De lachende laarsjes gingen slapen, dan mochten alle kindjes naar hartelust musiceren. Kwamen de laarsjes terug te voorschijn, waren alle instrumentjes verdwenen achter de rug.

instrumentjes verstopt  Elin klokkenspel

Bij de 2de groep gingen we aan de slag met de klankstaven. De kleur van de voetstappen die omhoog gestoken werden, bepaalde wie er mocht spelen. Met verschillende voetstappen samen, bracht dat wonderlijk akkoorden op.

mimouna klankstaaf Joris klankstaaf bas voetstappen

De 2de groep (+ 4-jarigen) zong ook het 2de stroofje van het lachende laarsjes lied. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Zo zat er weer veel leven, gestap, getrommel en gezang in vandaag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: