Muzkido

Creatieve muzieklessen en vakantiekampen voor kinderen

Lachende Laarsjes in Aalst!

op september 21, 2013

Afbeelding

Bekende en nieuwe gezichtjes, vol enthousiasme of wat verlegen, ze stroomden deze morgen allemaal toe in Aalst, in de lokalen van de buitenschoolse opvang, naast Kinderdagverblijf Mezennestje. We begonnen met onze voetjes te laten dansen op de ritmes van de dwarsfluit en van de trommel. Vervolgens gingen we op zoek naar de voetstappen die verstopt waren en maakten we er een grote kring mee.

Laarsjes zijn ideaal wanneer het regent, maar wordt het te erg, dan moeten we naar binnen.
Het liedje van het regent paste dus perfect.

Het regent, het regent,
het regent dat het spat
en wie nu niet naar binnen gaat,
die wordt kletsnat. 

Afbeelding

We bouwden een huisje met onze stoelen en op het einde van het liedje gingen we snel schuilen in dat huisje. Met de schud-instrumentjes deden we de regen na en het klokkenspel zorgde voor de zonnestralen en bij de 2de groep kwam er ook onweer aan te pas. Gespeeld door de trommels.

Op het einde dansten we nog met onze schoenen, zonder dat ze aan de voetjes waren en mochten de kindjes zelf danspasjes verzinnen. De concentratie geraakte stilaan op, dus we sloten het uurtje af en de kindjes vlogen in de armen van mama of papa.

Afbeelding

Volgende keer komen de schoenen van mama en papa aan bod! Die mogen meedansen met de lachende laarsjes. Spannend hé!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: