Muzkido

Creatieve muzieklessen en vakantiekampen voor kinderen

Taalbubbels Aalst met sprankelende muziek!

op september 8, 2013

Taalbubbels Aalst

Verstaan ze jouw woorden niet? Spreek dan met muziek!

Met dat motto begon ik in augustus aan de eerste workshops bij het taalbad voor anderstalige nieuwkomers tussen 6 en 12 jaar oud. Deze kinderen zijn net in Aalst aangekomen of hebben al een stuk van een schooljaar in een Aalsterse school doorgebracht.  Het doel van deze zomerschool is in elk geval dat kinderen elke voormiddag bezig zijn in het Nederlands, hun woordenschat uitbreiden, nieuwe vriendjes maken en zich thuis voelen in Aalst!
gele groep

Muzkido ging enkele halve dagen aan de slag met de verschillende leeftijdsgroepen en leerde Nederlandse volks- en kinderliedjes. Door prenten en bewegingen en vooral veel enthousiasme kreeg ik de kinderen mee in het ritme. Velen van hebben echter in hun thuisland al veel gezongen of muziek gehoord. Ook het dansen ging bij de meisjes én jongen vanzelf!

P1080638
Ik was razend enthousiast over de motivatie van de kinderen en het resultaat na 1 workshop. Waneer ik de volgende dag terug kwam, kenden ze het liedje nog helemaal en met de juiste woorden (of klanken :))
Op het slotfeest waar alle ouders, alsook medewerkers en de schepen van Integratie Karim Van Overmeire, op uitgenodigd waren, lieten de kinderen hun creatief talent zien. Fantastisch!
Muziek heeft de kinderen dichterbij elkaar gebracht en verder laten openbloeien.
Het was een mooie ervaring!

BEKIJK HIER HET FILMPJE!

boomwhackers

rode groep


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: