Muzkido

Creatieve muzieklessen en vakantiekampen voor kinderen

Kleine piraatjes in Brussel!

op september 8, 2013

stoere piraten

Het jeugdcentrum Aximax, gelegen in hartje Brussel in de multi-culturele gemeente St-Joost-Ten-Noode, organiseert speelweken voor kleuters en lagere schoolkinderen tijdens de zomermaanden. De laatste week van augustus was ik erbij! Met een vrolijke bende van 20 kinderen zongen, speelden en knutselden we een week in het thema piraten! 

Op het muzikale programma stonden onder andere: Er zat een klein piraatje, de krokodil, scheepjes varen, een aapje wou eens vrolijk zijn en wat zullen we doen met het stoute piraatje. Bij dit laatste liedje, op de gekende melodie van de dronken zeeman, mochten de kleuters zelf straffen verzinnen voor het stoute piraatje. Een geweldige opdracht! (klik op de liedjes en geniet van de filmpjes!)

Op het beeldende programma stond: het boetseren van kleurrijke papegaaien en hun gouden eieren, gouden munten voor de schatkist, een oude schatkaart, een wilde zee met golven (van vingerverf) en reuze boten, omsingeld door haaienvinnen, een sleutelhanger in schrinkelpapier met de sleutel van de schatkist erop en piratenverkleedgerief (ooglapje en bandana).

Uiteraard waren er ook leuke spelletjes buiten, een bezoek aan de piratenboot in het Liedekerke park,enz…
P1080815 piraten verkleedkledij sleutelhanger oude schatkaart reuze boot gevouwen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: